Schilderspraat

 

Het schilderen van een boot.

De meeste mensen doen het schilderen van de boot nog altijd zelf. Vaak zijn ze niet goed op de hoogte van de juiste toepassing van verf producten.

Ik zal een algemene uitleg geven van de werkzaamheden.
Zorg ervoor dat de boot eerst goed wordt schoongemaakt. Gebruik water met een beetje schilderszeep om al het vuil weg te wassen. In de hoekjes en randjes werkt een stoomreiniger erg handig. Schilderwerk moet altijd opgeruwd worden voordat je het kunt overschilderen.

Schilderwerk in goede staat wordt geschuurd met korrel 220 of 320. Zorg dat je niet teveel laagdikte weg schuurt om het verfsysteem in takt te houden. Roest plekken moeten helemaal kaal gemaakt worden. Hier moeten eerst minimaal 4 lagen primer aangebracht worden. Ook van primer hier niet te veel afschuren. gebruikt een tussenlaag van grondverf en schuur dit vervolgens glad. Als dat niet glad genoeg is kun je een beetje plamuur gebruiken.

Vlak voor het schilderen neem je stof af met water en schilderszeep. Ga niet schilderen als het erg koud of vochtig is maar kies een mooie dag uit.

De laagdikte is belangrijk voor een duurzaam resultaat. Een 2e laag kan meestal binnen 48 uur aangebracht worden zonder schuren. Je kunt ook nogmaals fijn schuren met P400 en een 3e laag aanbrengen. Voor het opruwen tussen lagen in is scotch bright schuurspons ook prima geschikt. Hiermee kun je verfwerk niet glad schuren maar wel opruwen, bovendien maak je zo geen kale plekken.

Heeft u nog vragen of wordt het u te ingewikkeld en wilt u de klus uitbesteden? Vul mijn contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.